مدیتیشن چیست

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که اسم مدیتیشن به گوشتان خورده است اما دقیقا نمی‌دانید مفهوم مدیتیشن چیست. یا شاید هم آنقدر در مورد این مفهوم با آب و تاب حرف زده می‌شود و بعضا حالت شوآف به خود می‌گیرد که فکر می‌کنید مدیتیشن یک مفهوم لاکژری است و حتما باید چیز عجیب و غریبی باشد. باید بدانید که اصلا این‌طور نیست. مدیتیشن یک راهکار نسبتا ساده و در دسترس برای همه افرادی است که به آن علاقه‌مندند.

همانطور که تا به اینجا متوجه شده‌اید، می‌خواهیم در این مطلب به مراقبه بپردازیم و در ادامه به یکی از مهم‌ترین سئوالات شما پاسخ دهیم: چطور می‌توانم مدیتیشن کنم؟ من خیلی وقت است که دوست دارم مدیتیشن کنم اما نمیدانم چطور؟  این دو سئوال از رایج‌ترین و پرتکرارترین  سئوالاتی است که ما را بر آن داشت تا به تهیه این مطلب اقدام کنیم.

 

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن، مراقبه، یا درون‌پویی (به انگلیسی: Meditation) عملی است که در آن فرد از یک تکنیک (مانند ذهن آگاهی، یا تمرکز ذهن بر روی یک موضوع، فکر یا فعالیت خاص) برای آموزش توجه و آگاهی و دستیابی به یک حالت روان، آرام و پایدار ذهنی استفاده می‌کند.

مدیتیشن به‌‌طور کلی فنون و روش تسلط بر ذهن است. در مدیتیشن مهارت‌های مختلفی مانند تسلط بر ذهن به دست می‌آید و افراد به دلایل و اهداف مختلف دینی و غیر دینی این تمرین را انجام می‌دهند. مدیتیشن یک تکنیک و تمرین ذهنی و بدنی است که در آن شخص به آرامی توجه خود را به درون می‌برد تا به آرامش جسمی و ذهنی دست پیدا کند. اکثر انواع مدیتیشن از تمرینات مذهبی شرقی به خصوص از هند، چین و ژاپن به غرب رفته‌است. تنها در سه دهه اخیر است که این تکنیک‌ها به‌طور جدی برای دستیابی به سلامتی، بخصوص برای درمان استرس و کاهش دردهای مزمن به کار می‌رود.

 

آیا روش خاصی برای مدیتیشن وجود دارد؟

هیچ راه کاملا درست و غلطی برای مدیتیشن وجود ندارد. هرآنچه درباره یک تجربه مدیتیشن عالی گفته می‌شود، از جنس باید و نباید نیست و بیشتر توصیه است. بنابراین، اگر چهار زانو ننشسته‌اید و چشمانتان را نبسته‌اید، دلیل بر این نمی‌تواند باشد که شما آماده مدیتیشن نیستید.

همان‌طور که احتمال تا به‌حال دیده‌اید، افراد به روش‌های گوناگونی تمرین مراقبه را انجام می‌دهند. ممکن است از خود بپرسید آیا روش خاصی برای مدیتیشن وجود دارد که بتواند در شروع کار به شما کمک کند؟

لوری اسنایدر، مربی قدیمی یوگا و مدیتیشن، نویسنده و بنیان‌گذار جنبش شادی نویسندگان، می‌گوید که روش‌های مختلفی برای مدیتیشن وجود دارد. از نظر او، مراقبه صرفاً عمل مشاهده و آرام کردن تمام افکار و احساساتی است که در ما به عنوان یک انسان ایجاد می شود تا بتوانیم آنچه را که واقعی و درست است ببینیم.

با این حال، نداشتن یک برنامه و چارچوب اولیه، به شما این امکان را می‌دهد که در تمرین مراقبه خلاقیت بروز بدهید. مواردی از قبیل رشد ذهنی، آزادی، و آغوش باز برای کشف احساسات و تجربیات همگی زمانی امکان‌پذیر به نظر می‌رسند که روش خاصی برای تمرین مراقبه وجود نداشته باشد. بنابراین، اگر کسی به شما گفت که روش او بهترین روش مراقبه است، با فریاد از او فرار کنید و دور شوید.

با این حال، سه تکنیک رایج مدیتیشن در بسیاری از کشورها، TM، درون‌پویی تنفسی و درون‌پویی تمرکزی است:

  1. در TM شما یک کلمه یا صوت ساده (که مانترا نامیده می‌شود) را در طول زمان مدیتیشن با خود تکرار می‌کنید تا افکار خود را متمرکز کنید و به حالت آرامش برسید.
  2. مشاهده دم و بازدم
  3. تمرکز روی زمان حال، قدردانی از افکاری که به سطح می‌آیند و مشاهده آن‌ها بدون قضاوت است.مدیتیشن

 

 

آیا همه افراد می‌توانید مدیتیشن انجام دهند؟

بله! مکس دیوکس، مربی مدیتیشن که به مدت 10 سال به طور روزانه مدیتیشن انجام داده است، می گوید: “مدیتیشن عمل پاکسازی سیستم عصبی ما است، بنابراین تا زمانی که شما یک سیستم عصبی دارید، مدیتیشن برای شما مناسب است!”

لازم نیست کامل باشی تنها کاری که باید انجام دهید این است که نفس بکشید و آن را امتحان کنید. ممکن است آن را دوست داشته باشید یا نه. نکته جالب این است که می‌توانید آن را مطابق میل خود تغییر دهید زیرا هیچ راه درست یا غلطی برای مدیتیشن وجود ندارد.

 

من یک مبتدی هستم مدیتیشن را از کجا شروع کنم؟

اگر به دنبال شروع مراقبه هستید، یک راهنمای ساده وجود دارد که می‌توانید آن را دنبال کنید. برای شروع، فقط باید برای چند دقیقه انجام دهید.چرا که این راهنما تنها یک مقدمه برای شروع است. مراحل پیشنهادی به ترتیب زیر است:

  1. یک تایمر را برای یک یا دو دقیقه تنظیم کنید (برای شروع حداکثر پنج دقیقه کافی است).
  2. یک مکان راحت برای نشستن پیدا کنید که در آن احساس حمایت کنید. این مکان راحت می‌تواند روی صندلی یا کاناپه، روی زمین یا روی کوسن باشد. اگر روی چیزی نشسته‌اید که پشتی دارد، طوری بنشینید که به پشتی آن تکیه نداده باشید. برای شروع، دراز نکشید، زیرا ممکن است به خواب بروید.
  3. با چشمان باز یا بسته، توجه خود را به تنفس خود جلب کنید. تماشا کنید که چه حسی به دم و بازدم دارید.
  4. به دمای هوا، نحوه پر شدن و خالی شدن ریه‌ها، جایی که نفس خود را احساس می‌کنید توجه کنید. نگران نباشید، اگر ذهن شما سرگردان شد، اشکالی ندارد! به محض اینکه متوجه سرگردانی آن شدید، به آرامی آن را به عقب بازگردانید.
  5. وقتی تایمر خاموش شد، به احساس خود توجه کنید و سپس به روز خود ادامه دهید.

انجام مدیتیشن هدایت شده مطابق با مراحل فوق، در شروع مسیر به شما کمک خواهد کرد تا تمرین مدیتیشن را بدون ترس و استرس شروع کنید و در صورتی که ذهن و افکار شما دچار سرگردانی شود، به شما کمک می‌کند تا کنترل آن را به دست بگیرید.

 

مدیتیشن چه مزایایی دارد؟

مدیتیشن یک تمرین آرامش بخش است که بر یکی شدن با افکار متمرکز است و به شما این امکان را می‌دهد که به افکار درونی خود تمرکز و توجه کنید. از بین بردن هرج و مرج ذهنی ناشی از دنیای پیرامون از بدیهی‌ترین نتایج مراقبه بوده که به خودی خود سودمند است. با این حال، مدیتیشن یک مقصد نیست و نقطه پایانی ندارد، بلکه یک تمرین است که باید استمرار داشته باشد و ادامه پیدا کند.

چون در مدیتیشن قصد و اندیشه یکپارچه است؛ حالتی که تجربه می‌کنید یکپارچه و توأم با آرامش است. وقتی بدن یکپارچه می شود، اختلالات هورمونی، شیمیایی و بیوشیمیایی به تدریج رفع می‌شود. در ادامه به برخی دیگر از مزایای مراقبه اشاره می‌کنیم.

مدیتیشن باعث می‌شود نسبت به خود و دیگران عاشق‌تر، مهربان‌تر و دلسوزتر شوید، بر ترس‌هایتان پیروز شوید، از افسردگی و اضطراب رها شوید، خواب بهتری تجربه کنید، درک بهتری از نحوه پاسخگویی به نیروهای خارج از خودتان به دست آورید، از اثرات مشکلات و آسیب‌های روحی روانی راحت‌تر بهبود پیدا کنید، خوشحال‌تر باشید، بهتر با سختی‌ها مواجه شوید، انتخاب‌های بهتری داشته باشید و تصمیمات شفاف‌تری اتخاذ کنید و در نهایت کمک می‌کند به نسخه بهتر و قابل اعتمادتری از خودتان تبدیل شوید.

در سال ۱۹۷۵ هنگامی هربرت بنسن، یکی از پزشکان پرآوازه دانشگاه هاروارد، کتاب مشهور خود به نام «پاسخ آرمیدگی» را منتشر کرد. این کتاب نشان می‌داد که مدیتیشن چگونه توانسته به درمان فشارخون بالا، دردهای مزمن، بی‌خوابی و بسیاری از بیماری‌های جسمی کمک کند و موجب شادی روان می‌شود. امروزه مدیتیشن به عنوان یک درمان کمکی برای کاهش درد و کنترل استرس پذیرفته شده‌است و در بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در سراسر آمریکا آموزش داده شده و با بیماران تمرین می‌شود. مراقبه همچنین بخشی از سایر تکنیک‌های ذهن- بدن مانند یوگا و چی یونگ و به نوعی مکمل آن‌ها است.

استرس و اضطراب را کاهش می دهد: مدیتیشن راهکارهایی را به شما می‌آموزد که توجه شما را بدون قضاوت، به لحظه حال جلب می‌کند. به جای اینکه در مورد چیزی که در گذشته اتفاق افتاده ناراحت باشید یا نگران چیزی که هنوز در آینده اتفاق نیفتاده است باشید، حضور در لحظه را تجربه می‌کنید.

روابط را تقویت می‌کند: مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا نسبت به همه موجودات، نه فقط نزدیک‌ترین افراد زندگی‌تان، شفقت و صبر بیشتری داشته باشید. بهترین بخش این است که دیگران را تشویق می‌کنید که همین کار را انجام دهند.

بهره‌وری و خلاقیت را افزایش می‌دهد: آیا تا به حال برایتان پیش آمده هنگام دوش گرفتن یا مسواک زدن یک ایده عالی به ذهنتان خطور کند؟ تمرین مدیتیشن توانایی شما را برای مولد بودن و خلاق بودن افزایش می‌دهد، زمانی که به خود فرصت می‌دهید مکث کنید و نفس بکشید.

سلامت قلب را بهبود می‌بخشد: مدیتیشن می‌تواند سلامت قلب از طریق کاهش فشار خون، کاهش استرس، کمک به ترک سیگار و کمک به سایر نشانگرهای بیماری قلبی، مانند مقاومت به انسولین و سندرم متابولیک، بهبود بخشد.

سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند: تمرین مدیتیشن به تقویت ارتباط ذهن و بدن شما کمک می‌کند. مدیتیشن به نوبه خود شما را قادر می‌سازد به بازخورد بدن خود گوش دهید و نسبت به بدن خود آگاه باشید.

بر مغزتان تأثیر مثبت می‌گذارد: نکته جالب در مورد مدیتیشن توانایی آن در سیم کشی مجدد مغز شما است. این مفهوم نوروپلاستیسیتی نامیده می‌شود، که در آن عادت‌های غیرمفید قدیمی را با عادت‌های حمایتی جدید جایگزین می‌کنید. همچنین ثابت شده است که مدیتیشن توانایی شما برای پردازش اطلاعات را بهبود می بخشد، اثرات پیری را بر مغز شما متوقف می کند و احساس درد را کاهش می دهد.

مدیتیشن تمرینی است که می‌تواند سطح استرس شما را کاهش دهد، به تمرکز شما کمک کند و چندین فواید سلامت روانی و فیزیکی را ارائه دهد. اشتراوس می‌گوید: “هیچ مکان اشتباهی برای مدیتیشن وجود ندارد، بنابراین مطمئناً می‌توانید در خانه مراقبه کنید.” یک نقطه آرام در خانه خود پیدا کنید، نوعی از مدیتیشن را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید و همه چیز آماده است.

تفاوت مدیتیشن با مراقبه

 

بهترین مکان برای مدیتیشن

حالا که همه این اطلاعات را دارید، کجا می‌خواهید مدیتیشن کنید؟ یافتن بهترین مکان برای مدیتیشن برای به دست آوردن بیشترین بهره از این تمرین، اهمیت بسیار زیادی دارد. یک محیط مناسب برای تمرین مدیتیشن، فضای آرام و به دور از اضطراب و استرس باشد. شما باید جایی را انتخاب کنید که پناهگاه امن شما باشد. جایی که بتوانید نهایت آرامش و یگانگی را در خود احساس کنید. لازم نیست خیلی درگیر زرق و برق شوید، با امکانات موجود یک فضای آرام و دنج برای خودتان فراهم کنید.

فضای ساکت و آرام بهتر هستند؛ زیرا کمترین احتمال حواس پرتی در آن وجود دارد. آسایش هنگام مراقبه مهم است، بنابراین، ذهن و جسم شما نباید در حین مراقبه، تنش و ناراحتی را تحمل کنید. باید کاملا آزاد و رها باشد. این راحتی هم باید از نظر ذهنی فراهم باشد و هو از لحاظ جسمی؛ بخواهیم ساده‌تر بگوییم، حال نشستن، محل نشستن و … نیز باید به گونه‌ای باشد که احساس راحتی کامل داشته باشید.

در نهایت مدیتیشن تجربه‌ای است که شما آن را می‌سازید. مدیتیشن درصد بالایی از ظرفیت ذهنی را شامل می‌شود؛ به همین دلیل، تمرکز بر حضور در لحظه با تمام افکارتان و همچنین در محوریت قرار دادن خودتان بسیار مهم است. لازم است یکبار دیگر تأکید کنیم که هیچ راه «کاملا درست» برای مدیتیشن وجود ندارد.

حتی می توانید مدیتیشن هدایت شده (مراحلی که در بخش‌ بالاتر اشاره کردیم) را امتحان کنید و آن را مطابق میل خود اصلاح کنید. حتی چیزی به نام مدیتیشن در وان حمام وجود دارد. چیزی که مهم است این است که آنچه را که قصد دارید دریافت کنید. برای خود اهداف تعیین کنید و در جهت رشد تلاش کنید.

اختصاص دادن پنج دقیقه از روزتان برای آرامش ذهنی خودتان و آماده شدن برای آن روز می‌تواند تفاوت بزرگی در رفاه و حس رضایت از زندگی شما ایجاد کند.

مراقبت از خود به معنای مراقبت از سلامت روانی، جسمی و عاطفی شماست. مدیتیشن در هر سه زمینه تاثیر مثبت دارد. بنابراین، وقت گذاشتن برای مدیتیشن، حتی اگر فقط برای چند دقیقه باشد، می‌تواند برای سلامتی شما مفید باشد.حتی اگر نمی‌دانید که مراقبه برای شما مناسب است یا نه، انتخاب نفس عمیق با چشمان بسته به‌مدت پنج دقیقه هنگام صبح که از خواب بیدار می‌شوید، می‌تواند شما را برای کل روز آماده کند.

 

محبوب‌ترین انواع مدیتیشن کدامند؟

اگرچه راه درست یا غلطی برای مراقبه وجود ندارد، مهم است که تمرینی را پیدا کنید که نیازهای شما را برآورده کند. 9 نوع متداول و محبوب تمرین مراقبه عبارتند از مراقبه ذهن آگاهی، مراقبه معنوی، مدیتیشن متمرکز، مدیتیشن حرکتی، مدیتیشن مانترا، مراقبه ماورایی، آرامش پیشرونده، مراقبه محبت آمیز، مدیتیشن تجسم. از این بین، چند مورد برای تمرین در خانه بسیار مناسب هستند که در بخش بعدی توضیح داده‌ایم. البته این دسته‌بندی سلیقه‌ای است و ممکن است نظر شما چیز دیگری باشد که کاملا طبیعی است.

 

مدیتیشن ذهن آگاهی

مراقبه ذهن آگاهی از آموزه‌های بودا سرچشمه می‌گیرد و محبوب‌ترین شکل مراقبه در غرب است و تحقیقات بسیاری در مورد آن انجام گرفته است. در مدیتیشن ذهن آگاهی، شما به افکار خود در هنگام عبور از ذهن توجه می‌کنید، افکار را قضاوت نمی‌کنید یا با آن‌ها درگیر نمی‌شوید. شما به سادگی هر گونه الگو را مشاهده می‌کنید و به خاطر می‌سپارید. این تمرین تمرکز را با آگاهی ترکیب می‌کند.

ممکن است برای شما مفید باشد در حالی که احساسات، افکار یا احساسات بدن را مشاهده می‌‍‌کنید، بر روی یک شی یا نفس خود تمرکز کنید. این نوع مراقبه برای افرادی که مربی ندارند که آن‌ها را راهنمایی کند خوب است، زیرا به راحتی می توان آن را به تنهایی تمرین کرد.

 

مراقبه معنوی

مراقبه معنوی تقریباً در تمام ادیان و سنت‌های معنوی استفاده می‌شود. انواع مراقبه معنوی به اندازه خود سنت‌های معنوی جهان متنوع است. بسیاری از تکنیک‌های مدیتیشن ذکر شده در این مقاله را می توان مدیتیشن معنوی در نظر گرفت. بر اساس یک منبع مورد اعتماد در سال 2017، مراقبه معنوی بر ایجاد درک عمیق‌تر از معنای معنوی/مذهبی و ارتباط با یک قدرت برتر تمرکز دارد. مثالها عبارتند از:

دعای متفکرانه مسیحی

ذکر صوفیانه (یاد خدا)

اعمال کابالیستی یهودی

مراقبه معنوی را می‌توان در خانه یا در یک مکان عبادت انجام داد. این تمرین برای کسانی که به دنبال رشد معنوی و ارتباط عمیق‌تر با قدرت یا نیروی معنوی بالاتر هستند مفید است.

 

مدیتیشن متعالی

مدیتیشن متعالی (TM) نوعی مراقبه است که موضوع مطالعات متعددی در جامعه علمی بوده است. مدیتیشن متعالی توسط ماهاریشی ماهش یوگی تاسیس شد و به تمرین خاصی اشاره دارد که برای آرام کردن ذهن و القای حالت خونسردی و آرامش طراحی شده است. این تمرین شامل استفاده از مانترا است و بهتر است توسط یک متخصص TM معتبر آموزش داده شود. این تمرین مناسب کسانی است که خواهان رویکردی در دسترس برای رسیدن به عمقی هستند که مراقبه ارائه می‌دهد.

 

مدیتیشن مانترا

مدیتیشن مانترا در بسیاری از آموزه‌ها از جمله سنت‌های هندو و بودایی برجسته‌تر و محبوب‌تر است. این نوع مدیتیشن از صدای تکراری برای پاکسازی ذهن استفاده می‌کند. این صدا می‌تواند یک کلمه، عبارت یا صوت باشد که یکی از رایج‌ترین آنها “om” است. مانترای شما می‌تواند با صدای بلند یا آرام تکرار شود. پس از خواندن مانترا برای مدتی، هوشیارتر و هماهنگ‌تر با محیط خود خواهید بود. این شما را قادر می‌سازد سطوح عمیق‌تری از آگاهی را تجربه کنید.

برخی افراد از مدیتیشن مانترا لذت می‌برند، زیرا تمرکز بر روی یک کلمه آسان‌تر از نفس کشیدنشان است. برخی دیگر از احساس ارتعاش صدا در بدن خود لذت می برند. این یک تمرین خوب برای افرادی است که سکوت را دوست ندارند و از تکرار لذت می برند.

 

مدیتیشن حرکتی

اگرچه اکثر مردم با شنیدن مدیتیشن حرکتی به یوگا فکر می‌کنند، این تمرین ممکن است شامل مواردی از قبیل پیاده‌روی، باغبانی، چی گونگ، تایچی و سایر اشکال حرکتی ملایم نیز باشد. این روش یک شکل فعال مدیتیشن است که در آن حرکت شما را به یک ارتباط عمیق‌تر با بدن خود و لحظه حال هدایت می‌کند. مدیتیشن حرکتی برای افرادی که آرامش را در عمل پیدا می‌کنند و می‌خواهند آگاهی بدن را توسعه دهند خوب است.

 

مدیتیشن تجسم

مدیتیشن تجسم، تکنیکی است که بر تقویت احساس ریلکسی، آرامش و خونسردی با تجسم صحنه‌ها، تصاویر یا چهره‌های مثبت متمرکز است. این تمرین شامل تصور واضح صحنه و استفاده از هر پنج حواس برای افزودن هر چه بیشتر جزئیات است. همچنین می‌تواند شامل نگه داشتن یک شخصیت محبوب یا محترم در ذهن به قصد تجسم ویژگی‌های آن‌ها باشد. شکل دیگری از مدیتیشن تجسم شامل تصور موفقیت خود در اهداف خاص است که هدف آن افزایش تمرکز و انگیزه است. بسیاری از مردم از مدیتیشن تجسم برای تقویت خلق و خو، کاهش سطح استرس و تقویت آرامش درونی استفاده می‌کنند.

 

انواع مدیتیشن که می توانید در خانه امتحان کنید!

نوع مدیتیشن که می‌توانید برای شروع، آن را در خانه امتحان کنید را در ادامه معرفی می‌کنیم. بیایید نگاهی به آن‌ها بیندازیم تا بتوانید تمرین مراقبه خود را در خانه شروع کنید.

 

عاشق مهربانی

این تمرین راهی عالی برای پرورش شفقت نسبت به خود و دیگران است. مراقبه‌های محبت‌آمیز مهربانی قلب شما را باز می‌کند و به شما کمک می‌کند تا ببینید که همه ما چقدر به هم مرتبط هستیم. در این شکل از مدیتیشن، شما هدایت می‌شوید که از طریق مجموعه‌ای از عبارات را به افراد مختلفی در زندگی‌تان، به خودتان، یکی از نزدیکانتان، یک نفر بی‌طرف، کسی که با او مشکل دارید و همه موجودات در همه جا، هدیه دهید. ممکن است چیزی شبیه این بگویید: «انشاالله که سالم باشی. انشالله خوشبخت بشی انشالله در امان باشی و به راحتی زندگی کنید».

 

اسکن بدن

این تمرین راهی عالی برای تقویت ارتباط ذهن و بدن شماست و با نام آرامش پیشرونده نیز شناخته می‌شود. به ما یاد نداده‌اند که متوجه احساسات در بدن شویم. با این حال، وقتی به بدن توجه می‌کنیم، می‌توانیم چیزهای زیادی یاد بگیریم. در مدیتیشن‌های اسکن بدن، شما اغلب از طریق اسکن ملایم بدن خود از بالای سر تا پاهایتان هدایت می‌شوید. خیلی زود متوجه نواحی از بدنتان خواهید شد که تنش‌ها در آن جمع شده و متمرکز شده است و راه‌هایی برای کمک به آرامش بدن و سیستم عصبی بدنتان را کشف خواهید کرد.

این نوع مدیتیشن تمرینی است که با هدف کاهش تنش در بدن و ترویج آرامش انجام می‌شود. اغلب، این شکل از مراقبه شامل سفت کردن و شل کردن آهسته یک گروه عضلانی در یک زمان در سراسر بدن است. در برخی موارد، ممکن است شما را تشویق کند که یک موج ملایم را در بدن خود تصور کنید تا به رهایی از هرگونه تنش کمک کند. این شکل از مراقبه اغلب برای از بین بردن استرس و استراحت قبل از خواب استفاده می شود

 

توجه متمرکز

یکی از رایج‌ترین تمرین‌های مراقبه، توجه متمرکز است. این شکل از مدیتیشن شامل قرار دادن آگاهی شما بر روی یک چیز مشخص است، مانند نفس، صداهای موجود در محیط، یک عبارت، یک شمع یا بدن شما. وقتی شروع به تمرکز روی آن یک چیز مشخص می‌کنید، به زودی متوجه می‌شوید که چقدر سریع ذهن شما را تحت کنترل می‌گیرد و شما را به فکر فرو می‌برد. این طبیعی است. وقتی این اتفاق می‌افتد، خودتان را تشویق کنید که متوجه این موضوع شده‌اید و به لنگر توجه خود بازگردید. هر موقع ذهنتان سرگردان می‌شود، آن را به عقب برگردانید، این همان تمرین مراقبه است.

 

 

کلام پایانی

چه به دنبال کاهش استرس باشید و چه به دنبال روشنگری معنوی باشید، تمرین مدیتیشن برای شما مناسب است و فواید بسیاری دارد. از اینکه از منطقه راحتی خود خارج شوید و انواع مختلف را امتحان کنید نترسید. اغلب کمی آزمون و خطا نیاز است تا زمانی که روش مناسب خودتان را پیدا کنید. دسی می‌گوید: «مدیتیشن قرار نیست یک چیز اجباری باشد اگر ما آن را به زور انجام دهیم، آن وقت تبدیل به یک کار طاقت فرسا می‌شود». تمرین ملایم و منظم در نهایت مستمر، حمایت کننده و لذت‌بخش می‌شود.

 

 

منابع:

  1. verywellmind
  2. هلث لاین

آیا این مقاله مناسب بود؟

برروی ستاره ها کلیک کنید

خیلی مناسب 5 / 5. شمارش آرا: 10

تا این لحظه رای داده نشده است.

1 نظر

  1. سلام وقتتون بخیر
    مطلب فوق العاده کامل, جامع و عالی بود
    بسیار لذت بردم. خیلی از مطالبی که ذکر کردین برایم جدید بود و حالا درک بهتری از مراقبه پیدا کردم
    من خودم شیفته مراقبه تجسم هستم چون به راحتی ارتباط برقرار میکنم و میتوانم عمیق شوم
    سوالی که دارم اینکه شما دوره مدیتیشن برگزار میکنید؟ به چه صورت هست؟

    • شماره تماس: 09197909032
    1. الهام عزیز سلام
      ممنون از توجه و لطف شما
      خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده
      دوره مدیتیشن و دوره های جامع یوگا و مدیتیشن به صورت آنلاین لایو و به تعداد محدود شرکت کننده برگزار میشه که اطلاع رسانی از طریق پیج اینستاگرام انجام میشه.

    نوشتن دیدگاه